Pagina's

zondag 4 oktober 2015

Nazomers naaisel

Het is ondertussen al ongeveer 1,5 jaar geleden dat ik voor het eerst achter een naaimachine kroop, en in die tijd heb ik enorm veel bijgeleerd. Maar er was iets dat ik nog niet echt aangedurfd had tot nu toe: gebreide stof. En dan bedoel ik niet tricot, maar echt truien-stof. Want een trui dat leek mij gewoon niet evident om te maken. Maar vorige lente voelde ik er mij klaar voor en ik zag een prachtig stofje liggen bij modecoupon. Een roze gebreide stof met een zilverdraad erin. Niet te duur dus perfect voor een proefproject. Een geschikt patroontje zoeken vond ik moeilijker, maar toen de laatste LMV (editie sept/okt 2015) uitkwam, zag ik iets staan: de "Hope Cardigan". Laag niveau en een heel trendy model. Ik kocht vlug nog wat bijpassende boordstof en we konden eraan beginnen.

In een mum van tijd was het patroon getekend en geknipt, en verrassend genoeg ook helemaal genaaid. Ik denk dat dit een van mijn snelste projectjes ooit was. En misschien zelfs een van mijn leukste kledingstukken om te dragen. Trendy en toch comfortabel. Zalig gewoon. De enige pech die ik had, was dat de stof nogal dun is, en de dagen al wat kouder werden. Ach ja, dan werd het maar een trui voor de komende lente dacht ik. Tot er ineens mooier weer aankwam. Vandaag gingen we dan maar naar het park met prinses EN met mijn nieuwe trui.



Verrassend genoeg bleek hij warmer dan ik had verwacht, al zal hij toch in de kast blijven hangen als het wat kouder wordt. En een extra voordeel (ik zie het echt nu pas), maar mijn probleemzone, oftewel mijn ronde poep, zit mooi weggestoken. Hoe kan ik daar nu niet blij mee zijn?

Dit patroontje is helemaal goedgekeurd! Er volgen er nog ;-)

3 opmerkingen: