Pagina's

dinsdag 13 oktober 2015

Hoe doen jullie het?

Een stappenplan volgen is niet mijn sterke kant. Het is al van als ik nog een klein kindje was dat ik dingen creëerde zonder te kijken hoe het moest. Soms met succes en andere keren dan weer niet. Maar begrijpend lezen was dan ook niet mijn ding dus de uitleg lezen kwam er niet van.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat er nog niet veel veranderd is: ik begin nog altijd zomaar aan een project zonder te lezen hoe het moet. Bij LMV is de foto uitleg natuurlijk extra handig, maar op de foto's staat natuurlijk niet alles.

Als je natuurlijk veel kleedjes maakt, dan weet je op den duur wel hoe het moet, en bij moeilijkere patronen lees ik de uitleg echt wel (of tenminste op de delen waarover ik struikel). Maar meestal leg ik mijn uitleg uit de weg als alles geknipt is. 

Dus ik vroeg mij nu even af hoe jullie dat doen: volgen jullie strikt het stappenplan en lezen jullie elke letter? Of kijk je eens van ver naar de uitleg of helemaal niet? En hoeveel naaiervaring heb je al? Volgens mij speelt dat ook een rol... 

Laat maar weten; ik ben benieuwd :-)

8 opmerkingen:

 1. Ervaring speelt natuurlijk mee, dat staat als een paal boven water! Ik vind de uitleg steeds duidelijk maar soms rijg ik de stukken eens aan elkaar voordat ik stil m é kleine steek. Scheelt een heleboel tornwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik naai van vorig jaar april,heb al van alles en nog wat genaaid maar ik volg toch steeds de uitleg,zeker bij de 1ste keer dat ik het maak,de keer erop durf ik er wel eens van afwijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg braafjes de handleiding :) tenzij ik die niet snap (knip, knippie, burda, ...) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volg braafjes de handleiding :) tenzij ik die niet snap (knip, knippie, burda, ...) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha ! Goeie vraag ;)
  Ik volg bijna nóóit een uitleg , zelfs in mijn beginjaren niet -bloos- en toen had je nog geen blogs of youtube met foto´s of filmpjes...
  Er zijn eigenlijk nooit drama´s gebeurd, misschien als ik wat langer nadenk dat ik me er wel eentje herinner.
  Maar ´t ergste was mijn eerste echte kledingstukje : een topje met splitje aan hals en afgewerkt met beleg.
  Ik was te ijverig aan het stikken zonder handleiding én zonder deftig na te denken ... en stikte armsgaten dicht :D
  Komt goed hoor, ookal volg je die uitlegjes niet ... ik geef al meer dan 5 jaar naailes nu, naaide ballroom- en latinkledij op maat van 0, naaide al trouwkleedjes, kostuums, ... en blijf het fantastisch vinden <3
  Ik hou ook van het 3D nadenken en vooruitdenken in stappen, het uitdagen van mijn grijze massa daar zeker ? ;)
  Succes verder, je maakt echt leuke dingen !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik lees vooral te vlug denk ik... wil altijd al direct beginnen, met alle gevolgen van dien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees meestal eens de uitleg door en noteer dan op een 'spiekbriefje' kort de te volgen stappen. Of beter de te volgen volgorde. De hele uitleg heb ik ook niet meer altijd nodig, maar ik voel me wat 'geruster' als ik de volgorde opgeschreven zie staan zodat ik weet dat ik alles op het goede moment aan elkaar zet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bij lmv volg ik altijd de uitleg, bij knipmode niet. Bij compagnie M heb ik geen afgedrukte uitleg en mijn laptop kan niet in mijn naaikamer staan dus loop ik naar de living met mijn stof en speldjes bij de moeilijke stukken en doe ik de rest naar eigen goeddunken, tot nu toe kwam dat goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen