Pagina's

zondag 11 oktober 2015

Verjaardagsfeestje

Het is zover: ik heb een nieuwe voordeur, zit op een nieuwe tram,... Kortom: ik werd een dagje ouder. Of eigenlijk een jaartje; 30 jaar! Dat klinkt zo... serieus... Maar zoals steeds zie ik wel de voordelen in van mijn nieuwe leeftijd. Want net als mijn bloedgroep is mijn levensmotto gewoon: BE POSITIVE! En zo besef ik heel goed dat 30 zijn wel wat leuke dingen met zich meebrengt.

En op korte termijn is dat natuurlijk een verjaardagsfeestje! Jeeeeej! Ik had er zin in. Maar in plaats van een taart te bakken, wou ik nu toch veel liever een kleedje maken voor mezelf. Ik zocht en zocht een patroon en besloot om voor de eerste keer met My Image te werken. Op de stoffenbeurzen had ik al een paar keer een boekje gekocht dus het werd hoog tijd dat ik daar wat mee deed. In Modecoupon vond ik een prachtige punta di roma in een donkerrood.

Maar wat de maat betrof, was het toch een beetje spannend. Ondertussen weet ik van sommige merken al op voorhand welke maat ik best neem, maar nu helemaal niet. In de naailes had ik net geleerd hoe ik mijn maat moest nameten op het patroon en daaruit bleek dat ik een 40 zou moeten nemen. Omdat dat nogal afwijkt van wat ik normaal doe, besloot ik mijn hulplijnen in te roepen: Facebook naaigroepjes. Na wat overleg besloot ik toch te gaan voor de 40. Kleiner maken lukt toch altijd.

De stof werd geknipt en het kleedje zat vrij snel in elkaar, ook al ben ik het niet echt gewoon om met een rekstof te werken. Bij de eerste pasbeurt merkte ik wel dat het fout zat. Op mijn heupen zat het goed, maar de rest was veel te groot. Maar mocht ik gewoon op de zijkant innemen, of zou ik ook in de figuurnaden moeten wegnemen? Stress!! Vooral omdat ik het kleedje ineen had gestoken met de overlock. Ik had echt geen zin om alles uiteen te halen! Dus ik waagde mijn kans en begon van net onder mijn oksel tot net boven mijn heupen in te nemen. Veel beter, maar nu waren de figuurnaden zo raar. Toch maar even vragen in de les wat ik nu best deed. Ik bekeek samen met de juf hoe mijn kleedje zat en we besloten enkel nog in de taille in te nemen. En toen was het perfect!


Een gecentreerd model ideaal voor zandlopers, een leuke tailleband en zakjes!!!


Even poseren ;-)


Ik heb het gevoel dat het afslankt. Als dat niet zo is, laat mij dan in mijn illusie ajb :-D ;-)


Zo, helemaal klaar voor mijn feestje


Mijn feestje was geweldig. Zo gezellig om iedereen bij elkaar te hebben. Maar het leukste dat ik kreeg voor mijn verjaardag waren toch de tekeningen van mijn neefjes:
Leuk toch hoe zelfs zij zien dat ik graag mijn hakjes en kleurtjes heb :-D

Dit patroon is dus helemaal geslaagd want het kleedje vind ik echt geweldig.

8 opmerkingen:

 1. proficiat, hier binnenkort 27 dus heb nog een 3 jaar voor tram 3
  maar vind niet dat je iets afslankend nodig hebt hoor
  en dit jurkje doet je figuur perfect uitkomen. lijkt wel hard op een ander patroon uit de la maison victor die in de winkel ligt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé? Ik had nog getwijfeld om die uit LMV te maken, maar ik wou nu echt eens My Image uittesten. Die andere volgt misschien nog :-D

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd! Ik dacht ook dat het die uit de La maison victor was, grappig. Hij stata je in ieder geval super!

  BeantwoordenVerwijderen