Pagina's

vrijdag 25 september 2015

Voor Jasmien

Mijn baas is opa geworden. Zijn zoon, die af en toe ook eens bij ons komt werken, en die zijn vrouw zijn bevallen van een meisje: Jasmien. Helaas werd ze 2 maand te vroeg geboren dus ligt ze nog in de couveuse. Af en toe krijgen we dan eens een fotootje te zien, maar wat vooral opvalt is dat ze zo klein is dat ze nog geen echte kleedjes aankan, en dus nog niet echt iets van zichzelf kan aandoen. Nu wou ik wel iets maken voor hun, maar om eerlijk te zijn, jaagt het mij wel wat angst aan om iets te maken van kledij. Want wat als ze reageert op die stof, wat mag ik wel en niet gebruiken,... Kortom: kortsluiting in mijn hoofd.

Maar ik wou wel iets geven, iets dat al helemaal van haar is, ook al kan ze het misschien nog niet gebruiken, dus ik besloot om een babydekentje te maken. Lekker praktisch en heerlijk warm voor deze herfst/winter.

Ik zocht en vond 2 stofjes: een turquoise fleece (want dat zou de kleur zijn die ze in de babykamer gebruikten) en een katoentje met vogeltjes op. Wat ben ik verliefd op dat stofje!!! Nog wat paspel erbij en we konden beginnen.

Heel eenvoudig toch? Je naait de paspel rondom je katoentje en vervolgens naai je de fleece erop. Zo eenvoudig dat ik er weer in slaagde om het toch weer fout te doen. Dus als je dit ook wil doen, let dan vooral op dat je de paspel op de goeie kant van je stof hangt en dus niet zoals ik op de binnenkant. Het was maar als ik al halverwege was met de fleece erop te naaien, dat mijn frank viel. Dus alles terug los (en dat duurt nogal met die fleece), en terug in elkaar. Deze keer wel juist.

Het resultaat? Prachtig toch? Het was met pijn in het hart dat ik het afgegeven heb. Zo mooi vond ik het zelf. Hopelijk vinden zij het even geweldig en kan Jasmien er zich  heerlijk in nestelen...


6 opmerkingen:

 1. Ideaal cadeau voor een prematuurtje hoor! Zoek maar eens naar 'kangoeroe-care', een persoonlijk dekentje is daarbij een must ;-) Mooi exemplaar trouwens, zou het ook moeilijk kunnen afgeven. Volgens mij heb je dik gescoord bij Jasmien en haar ouders ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad nog een idee. Ik zal het doorgeven aan de ouders maar ik veronderstel dat ze dat al zullen weten :-)

   Verwijderen
 2. De vogeltjes zijn superschattig. En die paspel ... dat ga je nu veel beter onthouden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo'n paspel heb ik nogthans al zoveel gedaan. Maar als het te eenvoudig is, gaat het toch altijd mis bij mij :-) Gelukkig niets onherstelbaar :-D

   Verwijderen
 3. Prachtig.. wordt hun favoriete deken. Ik ben ook bezig in die stof: mooie kleuren hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er zot van! Ik heb nog 1,5m liggen en had er graag iets voor mezelf mee gemaakt maar ik durf niet goed. Dus ik denk dat prinsesje er deze zomer mee zal pronken :-)

   Verwijderen