Pagina's

zondag 7 december 2014

Onverwacht in het nieuw...

Met het feestseizoen wordt de naaidruk nogal opgevoerd. Je wil cadeautjes geven, en zou je die dan niet zelf maken? En kleren, maak ik die beter ook niet zelf? Ik ging bijna toegeven aan de luiheid en kleren kopen, tot ik in de winkel stond en een kleedje voor prinses vond dat ik wel ok vond. Mooi maar toch niet 100% mijn ding, maar dan win ik toch weer wat tijd. Toeval wil nu dat dit een modelletje is dat ik zelf al meermaals gemaakt heb, maar zoals ik zei: de luiheid sloeg toe. Tot ik de prijs zag: 50€! Nee dank u, dan maak ik het wel zelf. Dus ben ik maar naar Stoffen Van Leuven gereden en heb daar een mooi stofje kunnen kopen voor prinses. Voor mezelf vond ik een stofje op het stoffencircus in Wieze. Maar daarover later meer want ik dwaal af...

Want tussen al die naaiprojecten heb ik besloten om de kerstcadeaus van mijn zussen zelf te maken. Ik ga nog niet vertellen wat het is want ze kunnen meelezen, maar het is wel iets nieuws voor mij dus het duurt wat langer dan gedacht (mede daardoor dat ik overwoog om de feestoutfits te gaan kopen en mij de stress te besparen). Maar toen werd prinses ziek en mocht ze niet meer naar de crèche en kreeg ik ineens wat extra tijd die ik anders niet zou gehad hebben. En wat deden we daarmee? Het cadeautje van zusje 1 afwerken natuurlijk. En waarom tussendoor nog niet een nieuw lakentje maken voor prinses? Dat ging allemaal onverwacht vlot dus kreeg ik het in mijn hoofd om eens wat stof uit mijn voorraad weg te werken en een nieuw kleedje te maken voor prinses. We moesten vandaag namelijk naar oma en opa want de Sint was daar op bezoek geweest. Ze heeft kleren genoeg maar ergens voelde ik mij schuldig dat ze nog eens hetzelfde moest aandoen. Als ik mij zo bezig hoor, klinkt ze een beetje verwent, maar we doen het zo graag :-D

Dus we gingen ervoor. Het nieuwe kleedje werd een tricotje. Spannend want tot nu toe nog nooit een mooi resultaat gehad, maar ik heb een nieuwe naaimachine en dat kwam met nieuwe moed (was een promotie denk ik). Eventjes getest op een restje en besloot om de persvoetdruk te verlagen, een boventransportvoet te gebruiken en mijn steeklengte iets te verlengen tot 3, maar dan alleen voor de zomen waar ik een tweelingnaald gebruikte. Alle andere naden werden met de overlock afgewerkt.

Het patroontje werd er eentje van Be Inspired. Tijdens het voorlaatste naaicafé van "Trientjes naaicafé" zat er iemand naast mij die toevallig dat boekje bij had en ik vond het wel wat. Ik ben nl niet zo'n fan van Ottobre. Maar ik dwaal af, weeral. Ik kocht het dus zelf ook en besloot om te gaan voor het model B1459. Dat was een A-lijntje met kraagje. Ideaal vooral omdat prinses momenteel verkouden is. Lekker warm en knus... Het stofje kwam uit mijn voorraad en had ik tijdens de herfst gekocht uit de koopjeshoek bij modecoupon. A-lijntjes zijn mijn ding niet dus ik naaide er een zwierig rokje onder. En dit is het resultaat:

 
De Sint bracht een nieuwe brooddoos, en koekjes,...

 
Mmmmmm, lekkere koekjes...

 

 
Beetje dansen :-D


En de buggy was direct het favoriete speelgoed
 Beertje had direct privévervoer
  
Even in detail
 

 
En de kraag kreeg ook een kleine aanpassing. Dat had ik eerder nog iemand zien doen en ik vond dat wel mooi

 
En niet van mijn gewoonte maar piep vooral even mee aan de binnenkant.
Met de overlock zijn alle naden direct proper afgewerkt.


En nog een tip (heb ik nog maar recent ontdekt. Als je de zoom van je tricot wil afwerken, heb je een mooier resultaat als je je stof slechts 1 maal omvouwt en dan op de rand probeert te stikken.
 

 
 
Kleedje is helemaal goedgekeurd. Vooral door de reacties. Er werd heel aarzelend gevraagd of ik dat toevallig ook zelf had gemaakt. Ik denk dat het deze keer minder opviel dan bij mijn eerdere creaties, dus dat doet wel deugd. Het lijkt net echt! Hahaha... Maar even serieus: zo volgen er dus nog. ;-)
 
 
Patroon: Be Inspired Editie 3 B1459 (met wat aanpassingen)
Stof: Modecoupon
Trui en broekkousen: JBC
Schoenen: Geox

2 opmerkingen:

  1. De jurk staat haar super, de kleur past haar geweldig! Heerlijk he zo'n lock het is een wereld van verschil met tricot verwerking.

    BeantwoordenVerwijderen