Pagina's

maandag 4 april 2016

Lentegroen

Dit is een projectje dat veel te lang heeft stil gelegen. Ik denk dat het augustus was toen ik dit mooie stofje vond bij Modecoupon:


Mijn eerste paneeltje in tricot voor prinses. Het moest en zou een kleedje worden, maar geen idee welk patroontje ik zou gebruiken. Uiteindelijk vond ik inspiratie op een blogje, maar vond er geen patroontje bij. Dus ging ik zelf aan de slag en gebruikte als basis een t-shirt. Ik knipte in het voorpand, er werd gefronst en verlengd en uiteindelijk ook versmald. Het kleedje was al snel half klaar. En zo belande het kleedje in mijn kast... Onafgewerkt... Jammer hé? En waarom? Ik weet het eigenlijk zelf niet. Ik liet me onterecht afremmen door het omzomen en had ook wat schrik van de halsboord die ik moest bevestigen.

Na maanden in de kast te liggen, viel mijn oog er terug op. Het werd weer uitgehaald en er was hoop. Vooral omdat ik sinds kort ook een Coverlock heb staan waar ik dringend eens moest oefenen. Dit kleedje was het ideale projectje om er mee aan de slag te gaan. De halsboord werkte ik eerst in de naailes af, en de boordjes werden al snel omgezoomd met de Coverlock.
Over de mouwtjes heb ik uiteindelijk nog het langst getwijfeld: lang, kort, geen... Uiteindelijk werden het korte. Het kleedje straalt nu niet echt zomer uit maar is toch te dun voor de winter. Een lentekleedje dan maar :-)


Nu het af is, begrijp ik helemaal niet waarom het zo lang is blijven liggen. Ik begrijp ook niet waarom ik mezelf zo afgeremd heb. Prinsesje is er alvast helemaal weg van. Van zodra het uit de was komt, heeft ze het alweer aan... De volgende keer misschien toch iets meer zelfvertrouwen hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten