Pagina's

donderdag 31 maart 2016

Gedaan met de winterslaap

Met de winter achter de rug, begint het stilaan door te dringen dat ik een beetje een winterslaapje gehouden heb. Op naaivlak dan toch... Donkere dagen en weinig energie zorgen ervoor dat mijn machientjes een beetje stof verzameld hebben. Nee, geen naaistof ;-) Hoog tijd voor verandering dus!

En die verandering kwam er. Tot september dit jaar ging ik twee keer per maand naar een gezellig naaiclubje hier in de buurt. Zo gezellig dat ik daar amper aan naaien toe kwam :-) Helaas viel mijn naailes dit jaar op dezelfde dag dus is het maanden geleden dat ik nog geweest was, en ik begon de dames toch wat te missen.

Met de nieuwe inschrijvingen voor deze week werd ik getagd met de vraag of ik niet nog eens kwam; het is nu toch vakantie en dus geen les. Natuurlijk wou ik dat! Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb...

Met volle moed en voorgeknipte patroondelen kwam ik daar toe, we zien wel wat er van kwam. Het plan: een restje stof verwerken in een basis kleedje voor prinses. Een patroontje dat ik al zoveel keren maakte, ideaal dus om opnieuw mee te beginnen.


Maar zoals steeds als het te gemakkelijk lijkt, maakte ik een domme fout: ik bevestigde de rits alvorens mijn kleedje te keren zodat ik de voering nooit meer gekeerd zou krijgen. Geen stress, een beetje tornen en het komt wel goed.

Uiteindelijk werkte ik het kleedje zelfs bijna af. Alleen de zoom moest ik nog doen want ik had de juiste kleur draad niet mee. Dat is toch een goed excuus, of niet soms?


En zo heeft prinses er een nieuw speelkleedje bij. Niet direct mijn favoriet maar zo slecht vind ik het nu ook weer niet. En voor wat het waard was, het was de ideale naaitherapie ;-)


Herken je het stofje? Ik gebruikte het eerder voor dit: https://lilaroosje.blogspot.be/2014/12/mijn-june-helemaal-kleur-helemaal-ik.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten