Pagina's

maandag 22 februari 2016

Naaiverbod

Ik heb mezelf een naaiverbod opgelegd (de naailes uitgesloten natuurlijk), en wel om twee redenen.

Enerzijds om mezelf terug zin in het naaien te geven. Ik heb in de naailes een bloesje gemaakt, en ik heb daar zo'n glibberig stofje voor gekozen dat ik er een beetje mijn zin in het naaien door verloor. Het viel mij soms op dat ik niet meer durfde te beginnen aan iets nieuws. Dat kan nu toch ook niet de bedoeling zijn.

Anderzijds om mezelf de ruimte te geven om wat huishoudelijk werk in orde te krijgen. Zondag wordt mijn kleine meid 3 jaar, en daar hoort natuurlijk een feestje bij. Helaas niet met een nieuw zelfgemaakt kleedje deze keer, maar met een eigen creatie die ze al heeft aangehad (zie de blogpost "sew feestelijk" en "say cheese!"). En net daarom voel ik extra druk om de rest van het feestje dan wel in orde te krijgen.

Nu vraag je je af: hoe vlot dat dan, zo'n naaiverbod? Wel, slecht. Want gisteren was er het stoffenspektakel. Nu ga ik elke keer, maar ben al heel vaak teleurgesteld terug gekomen. Deze keer niet. Ik had niet veel mee, maar allemaal doenbare stofjes waar ik direct een project voor heb. Alles werd direct voorgewassen en voor ik het wist, was ik al aan het knippen. Juist ja, zolang duurt dat dan, want als iets niet mag, is het toch extra leuk om te doen, niet?

Ik besloot wel om voor iets eenvoudigs te gaan: een sjaaltje. Hiervoor gebruikte ik de volledige breedte van de stof (150 cm), de hoogte van de stofvouw op 50cm en tekende zo een rechthoekige driehoek zodat ik een scherpe hoek kreeg op mijn zelfkant.

Begrijp je het een beetje? Als het niet lukt, vraag je het maar en dan maak ik wel eens een tekening ;-)

Hoelang duurt het knippen van een driehoek... Dus je begrijpt dat ik ook direct ben beginnen naaien. Voor ik het wist lag er een zomers sjaaltje naar mij te lachen:Dus knipte ik snel nog een tweede stofje, maar ik naaide het pas deze ochtend. Eentje voor mezelf deze keer, want de vorige is om cadeau te doen:En waarom daar stoppen? Ik herinnerde mij dat ik ooit eens een sjaaltje wilde maken maar daar de verkeerde stof voor kocht. Veel te glibberig voor mijn, toen nog, onervaren handen, dus vloog het in mijn voorraad, helemaal onderaan natuurlijk. Vandaag werd hij gered en werd het eindelijk wat het ooit moest worden. Een derde sjaaltje:Niet slecht toch voor een naaiverbod? Maar, zo gaat dat nu eenmaal. Maar voor de rest van de week berg ik mijn naaimachine wel op, of het moet zijn dat ik de stress niet kan houden omdat mijn kleine meid haar verjaardag moet vieren in een kleedje dat ze al eerder droeg. Jaja, ik weet echt wel hoe belachelijk dit klinkt, maar ik voel het zo aankomen...

Maar zo is er toch terug een positieve vibe in het naaien gekomen, en aangezien ik dat echt nog eens nodig had, ben ik niet al te kwaad op het schenden van het verbod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten