Pagina's

zondag 31 januari 2016

Kaatje gaat carnaval!

Carnaval komt eraan en dat hebben ze hier geweten. De stad maakt zich klaar met de kermis, prins carnaval is gekozen, en weet ik veel wat er nog allemaal bij komt kijken. Ik heb er eigenlijk geen idee van, ik ben er niet echt mee opgegroeid. Maar aangezien het toch zo leuk is om je eens te verkleden, doen we met veel plezier mee. En dus werd er genaaid voor prinses.

Ik speelde al een tijdje met het idee om haar als Kaatje tralalaatje te laten gaan. Weet je wel? Van Ketnet:

Dat leek me wel realiseerbaar, want ik heb helemaal geen ervaring met verkleedkleren. De stof vond ik heel toevallig bij Nostex. Eigenlijk ga ik daar niet graag, maar belandde daar toevallig voor boordstof voor een ander project. Nuja, ik zag daar een mooi oranje zijdeachtig stofje liggen dat gewoon Kaatje schreeuwde, dus nam ik dat vlug mee samen met wat gele tule. In Modecoupon vond ik nog een gele fluweel/tricot met veel carnaval-allure dat er prima bij zou passen.

Om een modelletje te zoeken, baseerde ik mij op een patroontje dat ik al veel gebruikt heb, namelijk het basiskleedje van SVDHZ2 met een rimpelrokje. Uit de gele stof naaide ik een onderkleedje (A-lijntje) met lange mouwen. Uit de oranje zijdeachtige stof maakte ik het bovenkleedje en rimpelde 4 lagen tule onder de rok om een beetje volume te creëren. Niet teveel natuurlijk. Die peutertjes moeten natuurlijk nog makkelijk op het potje kunnen gaan, wat een heel belangrijke activiteit is tegenwoordig ;-)

Om de rode randjes aan de armen en hals de maken, werkte ik gewoon af met rode biais en hield deze zichtbaar. Op een sneltempo zat het in elkaar. En prinses was er heel gelukkig mee, want die heeft het hele proces natuurlijk kunnen volgen en kon maar niet begrijpen waarom ze het nog niet mocht aandoen. Omdat het nog niet klaar is natuurlijk, maar leg dat maar eens uit! Maar dan op vorige maandag was het zo ver:Zij was er natuurlijk super blij mee, maar ik iets minder. Het had nog niet genoeg Kaatje gehalte. De sterretjes durf ik niet flocken op de oranje stof omdat het nogal glad is, en ik vrees dat ik de stof lelijk ga maken na het veelvuldig wassen... Maar er ontbrak natuurlijk nog iets: een riem. Dus die maakte ik dit weekend dan maar. Ze mochten voor school toch 2 weken verkleed naar school, dus het was zeker nog de moeite. Om de riem te kunnen maken, kocht ik nog wat gele vilt bij Moratex. Met riem is het resultaat natuurlijk veel mooier :-)


Kijk dan vooral even mee naar wat er allemaal onder zit. Prinsesje heeft het hele resultaat nog niet gezien. Zij is volop aan het dromen :-D


Jaja, ik weet het, rechte foto's trekken is geen gave van mij. Gelukkig kan ik wel recht stikken ;-)

En ook al weet ik dat prinsesje hier super blij meer is en het liever niet meer uitdoet, ben ik niet echt tevreden. Maar voor carnaval is dit toch goed genoeg denk ik dan. En als dat niet helpt, dan troost ik me wel met het besef dat peuters nog niet zo kritisch zijn. Gelukkig maar...2 opmerkingen:

  1. Heel leuk. Iets namaken zonder patroon lijkt me supermoeilijk dus logisch dat het niet 100% identiek is,maar iedereen die kaatje kent zal wel weten dat ze kaatje is en ze lijkt er zelf zo blij mee

    BeantwoordenVerwijderen