Pagina's

zondag 15 november 2015

Say cheese!

Morgen komt de schoolfotograaf dus ben ik al een tijdje bezig met de outfit van prinses. Ik wou een mooi stofje dus besloot ik wat verder te rijden naar Stoffen van Leuven omdat ik weet dat ze daar een mooi aanbod kinderstofjes hebben. Ik zocht 1 stofje, maar kwam thuis met een heleboel stof. Wat dacht je dan... Dat ik al die mooie dingen zou laten liggen? Echt niet! Wat ik daarmee maak, zie je ongetwijfeld in 1 van mijn volgende posts, maar nu heb een deadline: een kleedje voor de foto.

Ik vond 2 stofjes die ik besloot te combineren. De mugjes vanboven en de boogjes onderaan. Een half metertje van elke stof zou wel volstaan dacht ik. In de winkel kreeg ik de opmerking dat ik toch beter meer zou voorzien want anders zou ik niet genoeg hebben voor de breedte van de rok. Maar ik dreef mijn zin door, het zou mij wel lukken. Ik doe het toch altijd met een halve meter? Maar dan wel met een andere stofbreedte... Dat was ik even vergeten. Dus hadden ze toch gelijk in de winkel. Een simpel A-lijntje zou al niet lukken. Zucht... En nu? Ik bleef maar puzzelen en rekenen en kwam er uiteindelijk op uit dat een rechte rok met 2 plooien vooraan en 2 achteraan wel zou lukken. Dus deed ik dat maar, op hoop van zege. Voor het topje gebruikte ik de basis van SVDHZ2 (als het goed is, dan is het goed), en besloot er een mouwkapje aan te hangen.

Alles werd geknipt en genaaid en uiteindelijk werd dit exemplaar werkelijkheid:


De mouwkapjes kunnen op 2 manieren gedragen worden. Ik heb ze getest op prinsesje en ben er nog niet uit welke ik mooier vind. Ze hebben beiden wel iets... Leuk toch, een kleedje met meerdere draagopties :-D En ja, je hebt het goed gezien; mijn labeltje zit erin voor de EERSTE keer. Dat voelt zo speciaal!


Ook binnenin werd mijn labeltje genaaid


De mugjes staan op de voering horizontaal ipv verticaal want ik had echt veel te weinig stof om alles verticaal te kunnen knippen. Ik ben al blij dat het mij zo gelukt is, en dat ik dus niet heb moeten prutsen met een andere stof... In het vervolg moet ik gewoon wat beter luisteren naar wat de mensen uit de winkel mij zeggen en niet zo koppig zijn...

De blinde rits werd er voor de zoveelste keer ingenaaid, alleen heb ik er nu wel aan gedacht om mijn patroon te laten doorlopen. Niet echt gelukt maar oefening baart kunst zeker? 


En morgen mag prinsesje dan eindelijk poseren met haar nieuwe kleedje. Ze heeft het hele proces van begin tot eind gevolgd en kon niet stoppen met vragen wanneer ze het nu mocht aandoen. Zo leuk dat ze eindelijk mijn naaisels aan wil en ik er dus niet meer om moet vechten.


Ze zal stralen morgen, ze poseert zo graag voor een foto, en met een nieuw kleedje komt het helemaal goed :-)

Stof: Stoffen van Leuven
Patroon top: SVDHZ2
Patroon rok: zelf getekend
Trui en broekkousen: JBC2 opmerkingen: