Pagina's

vrijdag 14 augustus 2015

Supersnelle lasagne

Zij die mij kennen weten al dat ik niet vaak kook, maar als ik dan eens kok ben, dan moet het snel gaan, en als het even kan, in zo weinig mogelijk potten. Vorige keer deelde ik al mijn supersnelle kippenpootjes. Deze keer is het een supersnelle lasagne. Extra voordeel: hij is licht, gezond en vooral heel lekker!

Ingredienten (2p):
300g Kabeljauw
800g Tomaat uit blik
Citroen
Lasagnevellen
Parmezaanse kaas
250g Ricotta
Kruiden naar smaak

Werkwijze:
  • Leg je vis in een microgolfbestendige schaal, kruid met peper en zout en een beetje citroensap. Doe dit in de microgolf tot het net gaar is (voor 2p: 5min op 800w)
  • Giet het vocht van de vis weg en verbrokkel
  • Verwarm de oven voor op 210°
  • Boter een ovenschaal in
  • Bedek de bodem met tomatenstukjes en doe er wat kruiden over. Bedek daarna met lasagnevellen.
  • Leg een laagje vis, doe daar nog eens wat tomatenstukjes over en kruid opnieuw. Egaliseer en bedek opnieuw met lasagnevellen. Herhaal deze stap tot je schotel bijna vol is (2à3 lagen)
  • Na de laatste laag lasagnevellen, doe je nu een laagje ricottakaas dat je bedekt met parmezaanse kaas. Hoe meer, hoe lekkerder en natuurlijk ook hoe vettiger... Dus hou je misschien toch een beetje in ;-)
  • Zet dit geheel in de oven voor 15 min. Naar gelang jouw oven en het type lasagnevellen dat je gebruikt kan de gaartijd wat verschillen.
  • Terwijl de lasagne bakt ruim je dat beetje afwas op en geniet van de geur die uit je oven komt.
  • Smakelijk!
Deze avond maak ik hem opnieuw maar ik ga eens een iets minder luie versie proberen met wat courgette, wortel, ui en prei erbij. Dat kan toch alleen maar lekker zijn?

Update:
De lasagne met de groentjes bij bleek veeeeeeel lekkerder. Het vraagt wat meer moeite, maar als je de tijd hebt loont het echt de moeite. Geniet vooral even mee:


De groentjes werden op voorhand gestoofd, geblust met witte wijn en daarna nog even meegekookt met de tomatenblokjes en de nodige kruiden. Er werd rijkelijk gestrooid met parmezaan zodat het niet echt meer licht te noemen was, maar het smaakte des te meer. Een echte aanrader!

3 opmerkingen:

  1. hmmm die komt hier op het menu volgende week, snel en gezond dat klinkt al goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is echt lekker! Gebruik zeker de verse lasagnevellen en als je tijd hebt loont het echt om je groentjes voor te garen en dus niet enkel een tomatensaus te gebruiken. Laat mij weten wat je ervan vond. Bij mij staat hij ondertussen minstens 1 keer per week op het menu. Vooral op drukke weekdagen ;-)

      Verwijderen
    2. ik probeer hem woensdag of donderdag uit, inderdaad met groentjes maar zonder de witte wijn ;-) welke groentjes dat zal ervan afhangen wat er in de koelkast ligt. ik laat zeker iets weten

      Verwijderen