Pagina's

maandag 24 augustus 2015

Terug naar school

Terug naar school... Of in ons geval: voor de allereerste keer naar school! Juist ja, prinses is 2,5 jaar oud en mag op 1 september starten in het instapklasje van haar nieuwe school. Super spannend natuurlijk maar prinses lijkt er haar niet druk in te maken. En voor mij viel het ook mee... tot ik ineens besefte dat ik ze moet achterlaten bij mensen die ze totaal niet kent. Dat gaf me toch even een brok in mijn keel. Maar ze gaat dat goed doen, ik ben er zeker van.

Maar met het nieuwe schooljaar, komt natuurlijk ook de nodige uitzet: boekentasje, kleren, brooddoos,... En haar tenue voor de 1e schooldag ligt al klaar. Al heeft ze het kleedje toch al eens aangedaan voor het verjaardagsfeestje van haar neefje afgelopen weekend. Zo kan ik mezelf toch even verzekeren dat het past, en dat ze er gemakkelijk mee is nietwaar?

Het werd het gewone basiskleedje uit SVDHZ2. Nog niet teveel tralala, gewoon eenvoudig, en dus ook lekker gemakkelijk om mee naar school te gaan. Kijk je even mee?Als het wat frisser wordt, komt er een marineblauw truitje over. 

En toen kwam 1 september eraan, een beetje sneller dan verwacht. Maar prinsesje had er zin in en voelde zich daar direct thuis. De juf merkte zelfs direct haar mooie vlinderkleedje op. Als een fiere moeder liet ik vandaag mijn dochter haar vleugels openslaan in de kleuterklas; de start van haar minstens 18-jaar durende schoolcarrière. Ze deed het alvast geweldig!
Patroon: SVDHZ2
Stof: Katoen digitale print van Modecoupon

4 opmerkingen:

  1. Mooi meisje met al lange haartjes, in een heel mooi kleedje.
    En de eerste schooldag zal wel goed verlopen, immers de scholen zetten de beste leerkrachten in het
    instapklasje,....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig kleedje zeg. Daarmee kan het alleen maar goed gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen