Pagina's

woensdag 6 mei 2015

Nog even gaan sporten... Of toch niet?

Wat jullie nog niet van mij weten is dat er stiekem en heel erg diep vanbinnen, een wannabe danseres in mij schuilt. Niet dat ik het echt kan, maar het voelt gewoon zo geweldig om te dansen. Tot een tijdje geleden was ik dan ook heel fanatiek bezig met salsa. Tot 4 keer in de week! En dat zag je op mijn gezicht (smile!) en aan mijn lijn (ik kon eigenlijk eten wat ik wou zonder mij zorgen te maken). Ik verloor mezelf in de dans en genoot volop.

En toen kwam prinsesje. Ik vond dat ik een keuze moest maken. Iets half-z'n-gat doen is niet echt mijn ding maar 4 keer per week gaan dansen was geen optie meer. Je krijgt geen kinderen om ze voortdurend bij een babysit te laten. Maar 1 keer op een week was gewoon hetzelfde niet. En dan nog: er is niets dat mij meer waard is dan mijn prinsesje. Dus maakte ik mijn keuze; ik koos voor haar.

Als nieuwe mama kwam ik handen tekort dus miste ik mijn hobby niet echt, maar na een tijdje wou ik toch wat meer. Zo ben ik begonnen met naaien. Extra voordeel: het kan gewoon even tussendoor en ik hoef er niet noodzakelijk het huis voor uit. Wist ik veel dat ik het zo leuk zou vinden!

Maar naaien wil zeggen stilzitten en een mens heeft toch beweging nodig. Dus wou ik terug gaan dansen. Ik heb eerst even jazz geprobeerd maar ik voelde mij daar zo oud door. Gewoon te oud om er nog mee te beginnen. Jammer want stiekem vond ik het wel leuk maar ik schaamde mij zo hard. Dus dacht ik dit jaar zumba maar eens te proberen onder het mom dat het eerder fitness is en ik dus geen choreo moet onthouden (dat ligt mij blijkbaar niet). Ik heb in september een 10-beurtenkaart gekocht en er staan nu nog 4 beurten op. Wil dat wat zeggen? Leuk vind ik het niet, maar het doet wel deugd.

Dus nam ik vandaag nog eens al mijn moed samen om toch nog eens te gaan. Net iets te laat vertrokken, maar 5 min te laat komen kan nog geen kwaad. Ik was er bijna toen ik besefte dat ik mijn portemonnee vergeten was: terug naar huis dus. Ik was ondertussen al 15 min te laat. Halverwege kom ik in de file te staan en toen besefte ik het dat ik op z'n minst de helft van de les zou missen. Ik heb mijn kar gekeerd en ben terug naar huis gedaan. En hier zit ik dan: gefrustreerd in de zetel in sporttenue... 

Volgende keer beter...

2 opmerkingen:

  1. Ik ben nooit een fanatiek sportee geweest, maar ik ga het vanaf volgende week maar weer eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen