Pagina's

zondag 19 april 2015

Matching outfit

Een aantal maanden geleden leerde ik La Maison Victor kennen en vond dat onmiddellijk een hit. Na een aantal keer het boekje te kopen, had ik door dat dit mijn ding wel was en kreeg er een abonnement op voor kerst. Dat beloofde veel naaiplezier. Maar helaas was ik er niet van in het begin bij en had ik de eerste 2 nummers gemist (en gezien de talrijke zoekacties op Facebook was ik blijkbaar niet alleen). Maar ik besefte het gelukkig op tijd dat ik die 2 eerste versies toch wou en kreeg die van manlief cadeau. Geweldig he, zo'n man die meeleeft in je naaiwereld :-D Maar zo kwam ik dus in het bezit van het patroon van de June-dress en de Sunny pants.

De June dress maakte ik al eerder: http://lilaroosje.blogspot.be/2014/12/mijn-june-helemaal-kleur-helemaal-ik.html maar die sunny pants stond nog op de planning. De stofjes had ik al. Die vond ik eerder in Modecoupon.

Het was zoals LMV beloofde: gemakkelijk. In NO time zat hij in elkaar, al moest ik hem toch nog een beetje innemen. Tijd om te passen eeeeen.... wat een zalige broek is dat! Zo zalig zelfs dat ik hem gewoon aanhield om in de tuin wat te luieren bij de allereerste zonnestralen. En dat had ik beter niet gedaan, want terwijl prinsesje in haar zandbak aan het spelen was, kon ik het niet laten om mijn tuin eens onder handen te nemen. Ik was niet van plan om grote werken te doen, dus hield ik mijn kleren gewoon aan. DOM!!! Ik ben blijven hangen aan een steen en er zitten een aantal scheurtjes op mijn poep. Daar was ik niet goed van. Mijn mooie broek... Die broek vloog opzij, ik bekijk later wel wat ik er nog mee kan aanvangen. Tijd voor een nieuwe. En zoals steeds is die tweede natuurlijk altijd sneller klaar. Deze keer gebruikte ik een stofje dat ik normaal voor mijn mama zou gebruiken. Zij was echter niet akkoord dat ik nog voor haar zou naaien (want ik heb al zo weinig tijd, en hou je geld maar voor jezelf,...) dus kreeg het stofje een nieuwe bestemming: mijn 2e sunny pants. En eigenlijk ben ik blij dat mama hem niet wou want ik ben zooooo verliefd op dat stofje.Maar een drukke print heeft een rustigere top nodig vond ik en dat had ik niet hangen. Dus ben ik gaan shoppen. Het was duidelijk lang geleden want ik viel een beetje omver van de prijzen die tegenwoordig gevraagd worden voor eenvoudige kledingstuks, en eigenlijk had ik het gevoel dat ik dat ook wel kon. Ik kon het op z'n minst proberen, want wie niet waagt... Als het niet zou lukken, zijn de winkels er ook nog altijd :-)

Dus ik ging spontaan tijdens mijn middagpauze even langs bij Nostex in Opwijk. Die hebben tegenwoordig een totaal ander aanbod. Ik zocht en vond wat ik in gedachten had: een nachtblauwe zijde-achtige stof. Dat zou mijn broek direct upgraden :-D Met een gewone t-shirt wordt het toch maar wat gewoontjes. Stof gevonden, nu nog het patroon. Ik had al een idee van wat ik wou maar niet echt een patroon dus ik was al aan het denken van eventueel zelf iets te doen maar durfde niet echt. Tot ik in Delhaize iets nieuws (voor mij toch) zag liggen: simplicity naaimode. Uit nieuwsgierigheid toch maar even gekeken wat daarin staat, en daar stond de top die ik in gedachten had: model 11 (uit nummer 13). Boekje werd gekocht, en gisteren begon ik (na mijn werk) met het knippen van de stof. Niveau eenvoudig, dus dat wou zeggen dat het snel klaar zou zijn. Even doorwerken dus en ik had een nieuwe top. Maar het ging wat moeilijker dan gedacht, vooral omdat ik de stof nog niet gewoon ben, en een stap niet begreep, en om 1u 's nachts gaf ik op. Deze ochtend was ik vroeg wakker en tussen de speelsessies met prinses door, werkte ik mijn top af. Net op tijd voor het familiefeest van mijn man. YES!

 
De afwerking aan de armsopening vind ik heel geslaagd (dit is de binnenkant, de andere kleur is aan de buitenkant niet zichtbaar)
 
De voorkant: 
 
De achterkant: 
 

Het mooiste compliment is dat niemand mij heeft gevraagd of ik het zelfgemaakt heb, zelfs nadat ze vroegen of prinses haar kleedje zelfgemaakt was (ja hoor: http://lilaroosje.blogspot.be/2015/04/paasjurkje.html ) dus dan veronderstel ik dat het eruitziet alsof het van de winkel komt? Ik vind alvast van wel en ben er super fier op. Niet alleen op de stukken individueel, maar dit is de eerste keer dat ik een matching outfit naaide.

Stof broek: katoen Modecoupon
Patroon broek: sunny pants LMV
Stof top: kunstzijde Nostex
Patroon top: Simplicity naaimode 13 model 11
Model: heel gelukkig

5 opmerkingen:

 1. Een erg mooi setje. Ik vind vooral de top echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi! De stof voor de top was wel lastig naaien veronderstel ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad erg gevloekt! En het ergste is dat ik hem de tweede keer droeg op het werk, ik ben weer aan iets blijven hangen, een ladder in de top van onder tot boven. Hij is rijp voor de vuilbak vrees ik :-(

   Verwijderen
 3. Super! Ik ga dat boekje ook eens zoeken, kan ook nog wel wat effen basics gebruiken :-) Hoeveel stof had je nodig voor de top?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had 1m gekocht en kwam daarmee toe. Ik heb nog een klein restje over maar niet om te zeggen dat ik de volgende keer minder stof zou kopen.

   Verwijderen