Pagina's

zondag 7 juni 2015

Zomers hoedje

Omdat naaien mag, maar zeker niet moet, en ik een prachtig zonnehoedje had gevonden in de winkel, was ik eigenlijk niet van plan om er zelf eentje te naaien. Alleen, het hoedje was in de winkel al een beetje nipt, en helaas het laatste exemplaar. Maar ik kocht het toch, want het was zo mooi! En hoeveel kan zo'n kinderhoofdje nu groeien in 1 seizoen? Veel zo blijkt want het hoedje is ondertussen al te klein. Vind ik niet leuk! Maar ik zag zoveel omkeerbare zonnehoedjes opduiken, dat ik er mij toch eens aan durfde te wagen. Het patroontje vond ik hier.

Ik koos voor de maat "peuter". Een beetje moeilijk kiezen want ik had hoofdomtrek 48cm gemeten maar ik had niet door hoe ik nu kon zien welke maat dat was. Een gokje dan maar want voor de ene valt het ruim, voor de andere te klein :-/


En dan, de moeilijkste taak: stofjes kiezen. Ik had wel 10 combinaties klaar maar ik kan natuurlijk geen 10 hoedjes ineens maken, om dan te zien dat ze allemaal niet passen! Dus koos manlief even mee: het werd een wit/geel kussensloopje van Ikea, en een roze stofje dat ik al eerder voor een kleedje voor prinses gebruikte. Zo geraken die restjes ook eens verwerkt :-D Natuurlijk draagt prinses niet graag hoedjes dus moesten er zeker lintjes aan, terwijl het hoedje wel omkeerbaar blijft natuurlijk.

Dus ik bevestigde zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant lusjes op de zijkant zodat ik er een touwtje door zou kunnen steken. 
Voor de lintjes nam ik een restje biais dat ik toestikte en op het einde maakte ik een lusje zodat het vastgemaakt kan worden.
 
 
De roze buitenkant werd afgewerkt met geel sierstiksel...
 
 
... en de gele binnenkant met roos sierstiksel


 
En eigenlijk is het nog een klein beetje te groot
 
 
Maar zo erg is dat niet, want prinses is er helemaal gelukkig mee :-)
 
 
En zo werd massaproductie deel 2 even opzij geschoven :-D
 
 
Patroon: Omkeerbaar zonnehoedje van Miekk
Stoffen: Kussensloop van Ikea / stof per meter van het stoffenspektakel / biais 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten