Pagina's

maandag 18 augustus 2014

Prinsessenkleedje voor een kleine prinses

Na al een aantal dingen te maken van Burda, wou ik eens iets anders proberen. Dus ik zocht en kwam bij New Look terecht. Zij rekenen de naadwaarde direct bij. Dat maakte mij eerst wat zenuwachtig maar nu ik het eens geprobeerd heb, vind ik het zo gemakkelijk dat ik niet begrijp waarom dit niet overal gedaan wordt.

Ik kocht een aantal patronen online bij naaipatronen.nl en koos voor de New Look 6879 voor prinsesje. Een zwierig kleedje... Hier had ik een ideaal stofje voor liggen maar omdat ik dit stofje niet kapot wou maken, probeerde ik het eerst op een roze oefenstofje. Ik wou het ook maken met een voering, en voor de eerste keer kan wat oefening nooit kwaad, toch?

Het uittekenen van het patroon ging enorm vlot, en het aaneenstikken ook. Door die bijgerekende naadwaarde ben je eigenlijk verplicht om je stof juist uit te knippen waardoor je ook veel mooier kan naaien. Had ik dat nou eerder geweten... Nu ben ik niet echt iemand die graag de uitleg van een patroon opvolgt, wat soms in mijn nadeel werkt, maar hier is alles zo duidelijk, dat het met een beetje logisch nadenken ook wel lukt.

Wat mij wel opviel was dat de maat van New Look direct goed zat. Ik heb nu een 86 gemaakt en ze is eigenlijk net uit een 80 aan het groeien. Het zit dus nog een beetje ruim maar daar groeit ze zo in. Bij de patronen van Burda had ik al gemerkt dat ze heel groot uitvallen. Ik had ooit een 74 gemaakt en daar zwemt ze nu nog in...

Maar het maken van het kleedje ging dus vlot, zo vlot zelfs dat ik besloot om eens een blinde rits te proberen. Met wat tips en online tutorials bleek het eigenlijk kinderspel:
Vlug nog even een blinde ritsvoetje gaan kopen en in 1-2-3 was het klaar. Verbazingwekkend! Dit is het eerste kleedje dat mij het gevoel geeft dat ik iets begin te kunnen. Nu was het wel de bedoeling dat ze dit zou kunnen aandoen voor de crèche, maar ik vrees dat het een beetje te gekleed is hiervoor.

Maar dit is dus het resultaat:

 
met blinde rits (de paspel mocht wat rechter...)
 
 

 
en voering, zo is het extra netjes
 
 
en natuurlijk de aan foto's
 

Nog een beetje groot maar ideaal voor deze herfst
 

 
Extra mooi met gele ballerinatjes
 

Patroon: New Look 6879
Stof: Stoffenspectakel
Paspel: Veritas
Schoenen: Raaf en Vos
 
 
 

5 opmerkingen: