Pagina's

donderdag 16 juli 2015

Verloren-gelopen-armband

Het is zomervakantie en dat wil zeggen dat weer vele gezinnen samen op reis vertrekken, of daguitstapjes maken. Voor ouders met kleine (en vooral heel beweeglijke kinderen) kan dat met de nodige stress en bezorgdheid gepaard gaan. En volgens mij ben ik echt niet de enige die schrik heeft dat haar kind ineens verloren gelopen is. Dan hoop je dat een goede ziel je kindje vind, en hopelijk kan die dan contact met je opnemen. En dat kan door middel van een armband met de gegevens erop.

Maar naar goede gewoonte ben ik altijd te laat met het zoeken naar praktische dingen, dus ook voor zo'n armband. En je zal ze waarschijnlijk wel overal kunnen vinden, het leek mij leuker om er eentje zelf te maken. En wat blijkt? Het is nog eenvoudig ook. Als je met je naaimachine letters en cijfers kan typen, is er al helemaal niets aan.

Wat heb je nodig:

 • Stof
 • Vlieseline H180
 • Eventueel soluvlies (een vlies dat oplost in water)
 • Draad
 • Kamsnaps of andere drukknopen
Wat moet je doen:

Je meet eerst de omtrek van je kindjes arm. En reken dit een beetje ruimer. Niets zo stom dan een spannende armband die je niet mag uitdoen!


Dit teken je uit op je stof en reken er een paar cm extra bij voor de overlapping om je knoopje aan te bevestigen. Vergeet ook je naadwaarde niet mee te tellen.


Doe dit 2 keer: eenmaal voor de buitenkant, eenmaal voor de binnenkant. Strijk er de vlieseline op
Nu naai je aan de ene kant de naam van je kind, en aan de andere kant je GSM-nr of wat je erop wil. Je kan dit natuurlijk ook doen voordat je de stof knipt.

Leg de goede kanten op mekaar en naai de lange zijden en 1 korte zijde toe. Keer om en naai nu de andere korte zijde toe. Bevestig de kamsnaps en klaar! Je kan met een gerust hart op reis/daguitstap.

Vergeet met dit eenvoudige ontwerp niet om je kamsnaps er juist op te zetten! Aaaaragh! Ik google alvast hoe je ze er weer afhaalt...


Stom he... Dat heb je dan met eenvoudige dingen: dan doe je het toch nog fout :-D

4 opmerkingen:

 1. Gaan kamsnaps wel snel los als ze blijven haken in de speeltuin ofzo? Anders is het wel gevaarlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee zo, die snap krijg je er nog wel af door dat zachte stukje van de tang te verwijderen en hem er dan ondersteboven op te zetten en hard drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeer goed, en de meeste snaps gaan wel snel los hoor, ze zullen zich er zeker niet me verwonden

  BeantwoordenVerwijderen