Pagina's

zondag 31 januari 2016

Kaatje gaat carnaval!

Carnaval komt eraan en dat hebben ze hier geweten. De stad maakt zich klaar met de kermis, prins carnaval is gekozen, en weet ik veel wat er nog allemaal bij komt kijken. Ik heb er eigenlijk geen idee van, ik ben er niet echt mee opgegroeid. Maar aangezien het toch zo leuk is om je eens te verkleden, doen we met veel plezier mee. En dus werd er genaaid voor prinses.

Ik speelde al een tijdje met het idee om haar als Kaatje tralalaatje te laten gaan. Weet je wel? Van Ketnet:

Dat leek me wel realiseerbaar, want ik heb helemaal geen ervaring met verkleedkleren. De stof vond ik heel toevallig bij Nostex. Eigenlijk ga ik daar niet graag, maar belandde daar toevallig voor boordstof voor een ander project. Nuja, ik zag daar een mooi oranje zijdeachtig stofje liggen dat gewoon Kaatje schreeuwde, dus nam ik dat vlug mee samen met wat gele tule. In Modecoupon vond ik nog een gele fluweel/tricot met veel carnaval-allure dat er prima bij zou passen.

Om een modelletje te zoeken, baseerde ik mij op een patroontje dat ik al veel gebruikt heb, namelijk het basiskleedje van SVDHZ2 met een rimpelrokje. Uit de gele stof naaide ik een onderkleedje (A-lijntje) met lange mouwen. Uit de oranje zijdeachtige stof maakte ik het bovenkleedje en rimpelde 4 lagen tule onder de rok om een beetje volume te creëren. Niet teveel natuurlijk. Die peutertjes moeten natuurlijk nog makkelijk op het potje kunnen gaan, wat een heel belangrijke activiteit is tegenwoordig ;-)

Om de rode randjes aan de armen en hals de maken, werkte ik gewoon af met rode biais en hield deze zichtbaar. Op een sneltempo zat het in elkaar. En prinses was er heel gelukkig mee, want die heeft het hele proces natuurlijk kunnen volgen en kon maar niet begrijpen waarom ze het nog niet mocht aandoen. Omdat het nog niet klaar is natuurlijk, maar leg dat maar eens uit! Maar dan op vorige maandag was het zo ver:



Zij was er natuurlijk super blij mee, maar ik iets minder. Het had nog niet genoeg Kaatje gehalte. De sterretjes durf ik niet flocken op de oranje stof omdat het nogal glad is, en ik vrees dat ik de stof lelijk ga maken na het veelvuldig wassen... Maar er ontbrak natuurlijk nog iets: een riem. Dus die maakte ik dit weekend dan maar. Ze mochten voor school toch 2 weken verkleed naar school, dus het was zeker nog de moeite. Om de riem te kunnen maken, kocht ik nog wat gele vilt bij Moratex. Met riem is het resultaat natuurlijk veel mooier :-)


Kijk dan vooral even mee naar wat er allemaal onder zit. Prinsesje heeft het hele resultaat nog niet gezien. Zij is volop aan het dromen :-D


Jaja, ik weet het, rechte foto's trekken is geen gave van mij. Gelukkig kan ik wel recht stikken ;-)

En ook al weet ik dat prinsesje hier super blij meer is en het liever niet meer uitdoet, ben ik niet echt tevreden. Maar voor carnaval is dit toch goed genoeg denk ik dan. En als dat niet helpt, dan troost ik me wel met het besef dat peuters nog niet zo kritisch zijn. Gelukkig maar...



vrijdag 8 januari 2016

Mijn nieuwe lievelings-cardigan

Ken je dat gevoel? Je bent aan het shoppen en je ziet iets dat je gewoon MOET hebben?

In dit geval was ik een beetje aan het rondlopen op het stoffenspektakel. De laatste tijd vind ik daar niet zoveel meer, maar je weet maar nooit. Dus ik ga nog steeds als het in de buurt is, maar ik kom nu wel minder geladen thuis :-)

Maar nu zag ik iets blinken. Helemaal bovenaan een kraampje. Niet uitgestald, alsof ze het wilden verstoppen. Dit stofje trok al van ver mijn aandacht. Vlug even gaan voelen... Zo'n zachte, warme, wollige stof... Geen idee wat ik ermee zou maken maar ik moest ze hebben. Dus ik speelde veilig en bestelde 2m. Echte wol verzekerde de verkoper mij. Goed voor een koude winter (waar we voorlopig nog op moeten wachten, maar dat is niet erg).

Ik kwam thuis en besefte dat het stofje wel heel dik was, dus ik kon er niet zomaar gelijk wat mee maken en het was ook vrij stug. De Hope Cardigan werd afgeschreven. En nu? In een naaigroepje werd mij voorgesteld om er de Mona vest uit LMV uit te maken. Maar ik twijfelde toch...

En toen zag ik het! Dit zou een cardigan worden. Maar een recht model. Iets dat niet zo'n soepele stof vraagt, ook al wordt het in het patroon voorgesteld. Het werd de cardigan uit My Image herfst/winter 2016. Het was niet de eerste keer dat ik dit model maakte, maar wel de eerste in een echt dikke stof. Maar ook deze versie werd gevoerd en eenmaal klaar was ik helemaal verliefd.

Het klinkt cliché, maar ik heb die trui ondertussen al zo vaak aangehad, ik begrijp niet dat ze nog leeft. Het is gewoon mijn lievelingstrui geworden. Het feit dat zelfs mijn klanten in de winkel (die niet weten dat ik naai) mij complimenteerden met mijn mooie trui gaf me bijna vleugels :-)

Maar genoeg gezeverd. Tijd voor een foto.



Zo fier als ik erop ben, nam ik zelfs de tijd om de foto te bewerken (enkel de achtergrond) zodat hij beter tot zijn recht zou komen. Vinden jullie het net zo geslaagd als ik?


maandag 4 januari 2016

Sew feestelijk

Met Kerst en Nieuwjaar achter de rug, komt ons leventje langzaamaan terug op zijn normale ritme. De feest-outfits zijn af, de cadeautjes zijn af, en dit alles mag nu dus ook gedeeld worden.



We beginnen met prinsesje. Het stofje voor haar kleedje had ik al vrij lang (lees: enkele weken), maar ik was mijn gewoonlijke patroon wat beu en wou eigenlijk eens iets anders doen. Maar wat... De tijd drong en zonder printer kon ik mijn nieuw patroon van Straight Grain dus ook niet printen. Mijn oog viel uiteindelijk op iets uit SVDHZ1. Een jurkje met wat paspel in verwerkt en een soort van kieuwen op de zijkant. Dat gaf wel een leuk effect. Wegens stof tekort voor een speelsere rok, koos ik noodgedwongen voor het A-lijn model, maar niet getreurd, dit gaat prinsesje uitstekend af.


Hier is ze net een poging aan het doen tot het opzeggen van haar nieuwjaarsbrief. Zo schattig!!!








Voor mij besloot ik de Lora-jurk te maken, zoals zovelen voor mij. Ik heb er soms een hekel aan om te maken wat zovelen al gemaakt hebben, maar als iets goed is, dan is het gewoon goed. En ook hier geen uitzondering, want zonder aanpassingen zat de jurk mij als gegoten. Ik heb trouwens nog nooit zoveel complimentjes gekregen over een outfit als over deze (zelfs niet over gekochte zaken!!!). Ik was er even niet goed van.








Natuurlijk heb ik wel mijn best gedaan om de outfit af te maken en heb ik een poging gedaan om mijn haar te doen. Mijn zus trouwt deze zomer in Zweden en zonder kapper bij de hand, moet ik wel oefenen. Maar dat is een heel ander verhaal.



De meter van prinses kreeg natuurlijk ook een zelfgemaakt cadeau. Ze vroeg mij een warme trui en of we eens samen achter stof wilden gaan kijken. Uiteindelijk annuleerde ze dat plan, maar zonder dat ze het wist werd de warme trui wel gemaakt uit zachte polar fleece.



Gelukkig vond ze hem mooi, want dat is altijd wat bang afwachten als je iets maakt voor een ander. Alleen nog wat warm, zei ze... Maar de kou komt wel nog. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar. Een warme trui komt altijd wel van pas.

En nu de rust is teruggekeerd, viel ik een beetje in een leeg gat. Tot ik besefte dat ons prinsesje morgen haar pop mag meenemen naar school voor het thema "baby". Zou ik niet nog snel even wat in elkaar steken om mee te geven? Nog nooit gedaan zo'n poppenkleertjes maken, maar ik had wel nog ergens een patroontje liggen van McCall's. Er werd geknipt en genaaid en in no time had haar pop een nieuwe outfit, volledig assorti met haar feestoutfit (die ze nu gewoon op school mag afdragen).












En hoe moe ik mij ook voel na die feesten, ik zit alweer te popelen om aan het volgende project te beginnen :-)



zaterdag 2 januari 2016

Slimme bloemen

Ik hou wel van dat kleur in huis en al zeker als dat met een bloemetje kan. Maar niet eender wat natuurlijk. Een orchidee doet het altijd wel goed bij mij, eender welke variant. En zo heb ik er al een aantal verzameld over de laatste jaren. En wat valt mij nu steeds vaker op? Die planten weten volgens mij wanneer ze in bloei moeten staan... Zo stonden ze in volle bloei bij de geboorte van prinses (heel handig met al die babybezoekjes), bij feestjes staan ze hier ook altijd mooi te blinken,... Maar er is een uitzondering. Eentje wil niet meedoen. Tot nu althans want net voor kerst zagen we de knopjes komen en ondertussen staan er voor de eerste sinds ik die plant heb, nieuwe bloemetjes aan. Net op tijd voor de feesten dus. Wat heb ik toch slimme planten...