Pagina's

zondag 22 februari 2015

Toch een klein beetje fier

Het is ondertussen net iets meer dan een jaartje geleden dat ik voor het eerst achter de naaimachine kroop en ik heb het mij sindsdien nog geen moment beklaagd. Wat heel twijfelachtig begon, werd al snel een kleine obsessie. Met vallen en opstaan ging ik elke keer een stapje verder en leerde telkens weer wat bij.

In augustus besloot ik om een blogje te beginnen en ook dat deed ik met veel plezier. Het stimuleerde mij nog net dat beetje meer om aandacht te geven aan wat ik maak en toch door te zetten. Soms had ik gewoon een prachtige stof en zat ik halverwege een project vast. Het idee om het eindresultaat met jullie te kunnen delen gaf mij dan toch de moed om verder te zetten en het dan toch af te maken.

En ook al weet ik niet wat de norm is, maar het is mij net opgevallen dat er sinds augustus al bijna 7000 keer iemand op mijn blogje is komen piepen. Fantastisch vind ik dat! Hopelijk vinden jullie hier ook inspiratie zoals ik op andere blogjes kan vinden, en blijven jullie mij in de toekomst eens een bezoekje brengen. Er staat namelijk nog heel wat op de planning en ik kan niet wachten om ook die dingen met jullie te delen.

Vinden jullie het hier ook leuk? Volg mij dan gerust, zo ben je sneller op de hoogte van al dat nieuws...

En voor ik het vergeet: bedankt voor al jullie bezoekjes ;-)

dinsdag 17 februari 2015

carnaval

Carnaval is in het land en ook in de crèche van prinsesje werd vorige week een carnavalsfeestje gehouden. Ze was echter ziek dus kon er helaas niet bij zijn, maar aangezien ze haar kostuum zo geweldig vindt, mag ze er nu nog wat in spelen.

Wat het geworden is? Iets heel eenvoudigs: een Bumba-kostuum. Voor het patroontje heb ik mij gebaseerd op het betoverend winterjurkje van Femma, de stoffen en de flockfolie vond ik bij Modecoupon. Eventjes tekenen, knippen en stikken en het was klaar. Mocht ik meer tijd hebben, dan had ik misschien iets met meer uitdaging gekozen, maar prinses is er toch tevreden mee, en dat is toch het allerbelangrijkste, niet?

 
Mooi he?

 
De ondeugendheid druipt eraf :-D


 
Ben je klaar mama? Mijn speldje komt los...


En aangezien ik ze gewoon had liggen werd de rug afgewerkt met kamsnaps :-) 
 
Patroon: Betoverende winterjurk van Femma
Stof en flockfolie: Modecoupon

maandag 16 februari 2015

Druk, druk en nog eens druk... Maar ik maakte toch nog wat

Na het drukke december, waarin ik mij veel teveel naaiverplichtingen had opgelegd (kerstkledij enzo...) had ik mezelf voorgenomen om het in januari wat rustiger aan te doen. Missie gefaald! Prinsesjes (tweede) verjaardag komt er namelijk aan dus haar feestje wordt volop gepland. Want wat doen we toch veel voor die feestjes van onze peuters, waar ze zich later toch gewoon niets van herinneren... Maar geloof mij: ik doe het met plezier en vind ook altijd wel nog iets extra dat ik kan doen want ik verwen ze toch zo graag :-D Maar naast haar feestje heb ik natuurlijk ook haar feesttenue gemaakt (foto's volgen later) ook al had ik mezelf voorgenomen om dat niet te doen want haar kerstoutfit past nog perfect. Tot ik mij schuldig begon te voelen natuurlijk, want waarom zou ze nu geen nieuw kleedje mogen hebben op haar eigen verjaardagsfeestje?! Maar goed, dat kleedje is, op omzomen na, klaar. Het kroontje is al ontworpen, maar moet nog gemaakt worden. Dat wordt iets eenvoudigs dit jaar, maar hopelijk helemaal geweldig. Maar zoals ik al zei: meer daarover later.

Wat werd er dan nog gedaan? Wel, voor kerst had ik me voorgenomen om de Harlequinjurk van LMV te maken met een wolachtig stofje dat ik gevonden had op het stoffencircus. Ik had zelfs zwart leren biais gevonden bij Veritas dus ik was helemaal in mijn nopjes. Een eenvoudig kleedje zou het worden en dat zou helemaal geweldig zijn, net zoals al die andere versies die ik al eerder zag passeren. Helaas is de Harlequin niets voor mijn figuur. Ik ben namelijk een zandloper: brede heupen en brede schouders, dat gelukkig wordt goedgemaakt door een aanvaardbare taille. Maar dat zorgt ervoor dat de Harlequin op mij in een pattatenzak verandert :-( NIET LEUK! Dus heb ik die jurk maar onafgewerkt aan kant gesmeten en de June jurk gemaakt (zie: http://lilaroosje.blogspot.be/2014/12/mijn-june-helemaal-kleur-helemaal-ik.html) , waar ik mij wel helemaal geweldig in voelde, en die mijn figuur wel alle recht aandoet. Maar toch frustreerde dat onafgewerkte project (lees die mislukte Harlequin) mij en ik wou er toch nog wat mee doen. Gezien die hele recyclage-trend enzo... maar wat? De bovenkant viel wel mee dus besloot ik om gewoon het rokdeel eraf te halen, en er een soort van boordband van dezelfde stof onder te hangen om zo de Harlequin-TOP te maken. En ja hoor, die is wel leuk! Al heeft hij wel heel veel weg van de Harley top die LMV laatst nog uitbracht... Kijk maar even mee:


Oorspronkelijk waren de mouwen ook afgewerkt met de zwarte leren biais maar dat vond ik niet zo geslaagd. Dit vind ik uiteindelijk veel beter...


En in combinatie met dit zwarte jasje vind ik het al helemaal geweldig. Lekker stoer maar vooral ook heerlijk warm. Geweldig voor iemand die zo snel koud heeft als ik. En als ik daar nog eens een laagje of 3 extra onderaan doe, dan is er niemand die het ziet! Mijn geheimpje ;-)

Natuurlijk waren het ook solden in januari, dus heb ik ook Nostex nog eens een kans gegeven. Ik ben daar al veel geweest toen ze nog Opwijkse stoffen waren, en was daar vaak heel teleurgesteld terug buiten gegaan. Maar ik wou het er nog eens op wagen. Wie weet wou nieuw beheer ook nieuwe stoffen zeggen, en wie weet wat er tussen de solden lag... Het stofje van mijn June vond ik daar namelijk ook tussen de solden. En ja hoor: daar lag een koraalkleurig dun gebreid stofje naar mij te lachen. Koraal is echt mijn lievelingskleur. Ooit was ik zo bang om kleur te dragen, maar als er een kleur is waar ik mij echt goed in voel, dan is het koraal. Maar genoeg daarover. Een gebreid stofje wou zeggen dat het een trui zou moeten worden en dat was toch een nieuwe uitdaging, maar ik voelde mij er klaar voor. Nu nog het patroontje. Oorspronkelijk had ik de Billie top van LMV in mijn gedachten, maar ik vond tussen de patronen in solden (ook bij Nostex) nog iets beter: McCall's M6400. Een losvallende top, getailleerd aan de heupen, schuin afgesneden onderaan, vleermuismouwen en eventueel een blote schouder (al kan je het ook centraal rond je nek dragen). Op 1 avond was zowel mijn patroon getekend, stof geknipt en de trui gemaakt! Dat valt mij echt niet veel voor. Zo'n gemakkelijk patroon. Enig minpuntje: er zit geen voor- of achterkant aan en dat voel je soms. Maar dat gezegd zijnde: ik heb een nieuwe lievelingstrui. Voorlopig alleen voor thuis want ik weet niet of ik hem op mijn werk zou aandoen. Ik ben namelijk opticien, en ook al mag je er dan wat anders uitzien, er wordt toch wat verwacht dat je er trendy uitziet, en hier twijfel ik toch even. Geef gerust je mening:



 
Ik heb nog maar net een weekje thuis gezeten met de griep en met deze trui aan was het toch zo aangenaam... Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat hij mooi genoeg is voor buiten. Twijfel twijfel... (help!!!)
 
Over mijn laatste project twijfel ik dan weer niet: de Julia Sweater van Compagnie M. Ok, ik ben ook gezwicht. Ik wist eerst niet goed of het wel iets voor mij was, maar je trui staat of valt bij de stofkeuze denk ik dan. Toen ik het patroon zag verschijnen waren er nogal veel die hem in een retro-versie maakten, en dat is eigenlijk mijn ding niet. Maar toen kwamen de andere, meer inspirerende versies, dus ging ik er toch voor...
 
In mijn stoffenkast lag namelijk nog een stofje waar ik al van in het begin zot van was. Ik maakte uit de bruine versie al een kleedje (zie: http://lilaroosje.blogspot.be/2014/11/helemaal-verliefd.html ) maar ik had de petroleumversie ook nog liggen. En ik vertik het om uit 2 gelijkaardige stoffen 2 gelijkaardige dingen te maken. Dan lijkt het net of ik ben gaan winkelen en niet kon kiezen welke kleur ik wou. Dat is het ook, maar het moet niet opvallen, toch? Dus nu werd het een trui. En niet zomaar een trui, want wat zit die Julia sweater zalig. Als ik hem de volgende keer maak, verleng ik wel de mouwen nog wat. Nu zijn ze net te kort vind ik...
 

En eigenwijs als ik ben, begin ik direct met de aangepaste versie MET kraag ipv eerst eens te proberen of het model me wel ligt. Nuja, een testversie was niet nodig. Met de uitleg is het zo klaar! Dit weekend zijn we trouwens een weekendje weg geweest naar Landal, en deze trui is bijna niet uitgeweest. Zo geweldig zit hij!

En dat is het zo een beetje. Naast een kussensloop als mini-verjaardagscadeau voor mijn zus, een griep, en een prinsesje dat maar ziek bleef worden, is er niet veel gebeurd. Er wel nog veel gevloekt op een bloes waar ik nog aan bezig ben. Als ik die ooit klaar krijg, deel ik hem nog wel. Maar nu ga ik even een naaipauze inlassen. Tot na prinsesjes verjaardagsfeestje dan... tenzij het weer te hard begint te kriebelen natuurlijk :-D

Top: Patroon Harlequin jurk van La Maison Victor; stof: Stoffencircus/Veritas (biais)
Trui 1: Patroon McCall's M6400; stof: Nostex
Trui 2: Patroon: Julia Sweater; stof: Stoffenspektakel/Modecoupon (boordstof)